houstonprez

Lacne letenky do Houstonu už od 509 EUR z Viedne

Houston je najľudnatejšie mesto štátu Texas a štvrté najľudnatejšie mesto Spojených štátov amerických. Podľa sčítania ľudu tu žijú približne dva milióny ľudí, pričom celá metropolitná oblasť má okolo 5,3 milióna obyvateľov, čo ju radí na siedmu najväčšiu aglomeráciu v USA. Mesto zaberá vyše 1 600 km2.

Lacne letenky do Houstonu si môžete zakúpiť tu: www.klm.com

houston teteka

Houston sa prezýva „Space city“, lebo v ňom sídli Lyndon B. Johnson Space Center, odkiaľ sú riadené vesmírne lety amerických raketoplánov. Mesto sa ďalej špecializuje na výrobu zariadení na ťažbu ropy. Tunajší prístav je desiatym najväčším prístavom na svete. V meste sídli aj firma Texas Medical Center, ktorá je najväčšou zdravotníckou firmou na svete.

 

Houston Komplex

Kultúrne centrum sa nachádza v centre mesta. Nájdete tu veľmi dobre zrekonštruované Staré mesto a kultúrne Open-air museum. Okrem menovaného Múzea umenia tu je tiež Detské múzeum,  prírodopis Múzeum a tiež jeden pre Moderné umenie. Tí, ktorý chcú viac kultúry v Houstone, môžu tu  navštíviť Houston Symphonie Orchester. Tam sa denne konajú moderné a skvelé predstavenia.

 

Ubytovanie v Houstone už od 31 EUR nájdete tu:  Ubytovanie rezervujte tu

Lacne letenky do Houstonu si môžete zakúpiť tu: www.klm.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *